Äppelkakan innehåller havregryn (och mycket smör) bland annat och det är nog därför den blir så god. Fördela de skivade äppelklyftorna i formen och pudra sedan kanel över
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Har man ingen juicer kan man riva, pressa och mixa med stavmixer med då blir det genast lite meckigare… 1 glas rödbetsjuice
Tvätta limen noga och riv sedan skalet från limen över. Såsen är god som den är meddetsamma, men jag kan tipsa om att smakerna sätter sig bättre om den får stå minst ett par timmar i kylen
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in mintillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Grytan blir mediumstark. Häll sedan över köttet och rör runt. När grytan stod på bordet strödde jag över några cashewnötter (på begäran av mitt ena barnbarn)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.