Servera med libabröd (eller tortilla) tzatziki och en god sallad. Grillsäsongen är ju verkligen igång nu och jag tänkte passa på att tipsa om shish kebab
Servera med ris eller pitabröd. Shishtaouk är smarriga kycklingkebab som grillas på spett. Pensla med lite av marinaden och låt stå medan du värmer ugnen
Det blev shish kebab, lammfärsspett smaksatta med härliga kryddor och massor av vitlök. Med värmen så åker ju oftast grillen fram, jag grillar ju året om förstås och så gjorde jag även i söndags
Förrförra veckan så presenterade jag samarbetet med min Tripple Chili Cheeseburgare, och idag tar vi det hela vidare i snabbmatens tecken genom att jag har försökt slänga ihop ett vegetariskt shish kebabrecept
Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna. Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche
Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna. Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche
Sänk värmen och låt såsen fortsätta småputtra medan du steker shish kebaben. Dela Till shish kebaben. Blanda med köttfärs, ägg, majsmjöl, senapspulver, paprikapulver, libbsticka, salt och dra några varv med pepparkvarnen
Sommarens tillbehör kan ni läsa om här, men till dessa shisher serverade jag en sallad på coctaiktomater, bladpersilja och rödlök med citronsaft och flingsalt, stark ajvar, mezeyoghurt samt, kanske lite otippat - basmatiris
Visst är det gott med kebab. Börja med att lägga spetten i blöt om du använder träspett (så inte brandlarmet går av eller ännu värre fattar eld under grillningen)
Visst är det gott med kebab. Börja med att lägga spetten i blöt om du använder träspett (så inte brandlarmet går av eller ännu värre fattar eld under grillningen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.