Ett soppkök i Vasastan i Stockholm. Det heter Sibirien. De startade 1998 om du undrade. Att ta vara på allt har varit verksamhetens röda tråd hela tiden
Det är höst. Underbara kyliga, friska fläktar. Mörkare kvällar. Mindre människor ute. Jag vill flytta, igen. Jag trivs inte alls här, men får förmodligen stå ut till skolan är mer eller mindre avklarad
Detta är inte ett brödrecept men jag hade lust att pröva att göra något annat än bröd på surdeg. Jag kanske också någon gång ska göra den ryska drycken kvass som kan göras på surdegsbröd
Kryddor har alltid fascinerat mig, både som smaksättare i mat och som medicinalväxter. Redan som barn lärde jag mig svenska växter och dess användningsområden, jag minns att jag spenderade en hel del regniga dagar i sommarstugan med att rita av växter
Potatis och purjolökssoppa4 portEn klassiker, alltid lika god, men ännu godare med lite Dijonsenap. 8 potatisar1 purjolök1 msk smör1 l grönsaksbuljong1/2 tsk salt1/2 dl matlagningsgrädde (lättaste varianten)1 msk DijonsenapSvartpeppar1
Varning för dödligt gamalt virus som vaknar upp på grund av klimatförändringarna. smälter permafrosten på Sibirien Mollivirus Sibericum är ett förhistorisk
Allmänt. 7 saker jag ogillar. Januari 30, 2016 06. 21. Jag vill ju att du som läsare ska känna att du känner mig och därför tänkte jag idag skriva om något hela annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.