Då var vi åter på plats i köket efter en liten minisemesterresa till närmaste huvudstad, Köpenhamn, där vi spatserat runt och bara njutit av tillvaron några dagar
Nämen hörni, nu börjar det närma sig på allvar. Men nu vänder i alla fall mörkret tillbaks. natten mellan lördag och söndag var årets längsta så nu kan det väl bara bli bättre
Har ni glömt eller inte haft tid att lägga in sill till bjudningen på Midsommarafton så kommer här tre snabba tips med 5-minuter sill som går att köpa i närmaste matvarubutik
Några andra smör som är toppengoda och snabba att göra. an på spisen* När den är varm, häll i en klick smör och höj värmen något* Peppra köttet ordentligt och lägg i stekpannan* Stek kort på ena sidan tills det får en yta, vänd* Stek på andra sidan tills det börjar komma upp röd köttsaft, då är den medium rare* Lägg upp en hög rotfrukter på tallriken* Lägg köttskivan över och övest en bit chevresmör* Servera med sallad utan dressingPassar perfekt till ett strävt, rött franskt eller sydafrikanskt vin
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.