Ibland är husmanskost bara det bästa. Idag blev jag så sugen på sjömansbiff, och kommer ihåg när man var liten och detta stod på bordet till inlagd gurka
Skala potatisen, strimla ner vitkålen i centimeterstora bitar. Hacka löken och värm på en kastrull. Stek sedan lök och kål i lite smör och tillsätt köttfärs
Inte konstigt att det kallas sjömansgryta. Några skivor kött att dela i lagoma bitar, typgrytbitar. (jag använde tre ganska stora karrékotletter och skarbort benen
När vi kom hem samlades vi alla kring spisen där vi lagade en helt underbart god sjömansgryta på högrevet som jag tryck-kokade innan den slogs ihop med potatisen och den goda skysåsen
Jag hade aldrig tidigare lagat en sjömansgryta men det var ju inte sâ svârt. Dessutom räcker sjömansgrytan i flera dagar vilket är praktiskt om man vill ta med en matlâda till jobbet eller frysa in
En väsentlig ingrediens i, eller snarare PÅ grytan, är citronpeppar, en krydda som jag nästan inte använder till något annat utom just mammas sjömansgryta, där den är ett måste
Vi gör det också i bland men hur gott är det inte med en mustig kalops som kokat i timmar, eller en saftig lax som tillagats på 55 grader i flera timmar på en saltbädd eller en sjömansgryta som puttrat sig mör
Ja, som man har längtat efter solen och nu när den äntligen är här så vill jag inte se den överhuvudtaget… huvudet värker av migrän och kudden skyddar mig från den magiska solen
Sjömansgryta med massor av goda och nyttiga rotfrukter. Så frågar du mig så kommer vi göra sjömansgryta fler gånger, enkelt, nyttigt och få ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.