Ibland är husmanskost bara det bästa. Idag blev jag så sugen på sjömansbiff, och kommer ihåg när man var liten och detta stod på bordet till inlagd gurka
Skala potatisen, strimla ner vitkålen i centimeterstora bitar. Hacka löken och värm på en kastrull. Stek sedan lök och kål i lite smör och tillsätt köttfärs
När vi kom hem samlades vi alla kring spisen där vi lagade en helt underbart god sjömansgryta på högrevet som jag tryck-kokade innan den slogs ihop med potatisen och den goda skysåsen
Jag hade aldrig tidigare lagat en sjömansgryta men det var ju inte sâ svârt. Dessutom räcker sjömansgrytan i flera dagar vilket är praktiskt om man vill ta med en matlâda till jobbet eller frysa in
En väsentlig ingrediens i, eller snarare PÅ grytan, är citronpeppar, en krydda som jag nästan inte använder till något annat utom just mammas sjömansgryta, där den är ett måste
1. Putsa och skär köttet i mindre bitar, låt benbitar vara kvar eller putsa men lägg med ben i soppan. Skär löken i bitar, stek lök och kött i olivoljan ganska länge tills köttet är genomstekt och fått färg
Receptet kommer från boken Make It Moroccan -Modern Cuisine from the Place Where the Sun Sets skriven av den välrenommerade kocken Hassan M’Souli, född i Casablanca men numera boendes i Australien
Vi gör det också i bland men hur gott är det inte med en mustig kalops som kokat i timmar, eller en saftig lax som tillagats på 55 grader i flera timmar på en saltbädd eller en sjömansgryta som puttrat sig mör
Los Vascos Sauvignon Blanc från Casablanca Valley i Chile är ett vitt vin som. Igår fick jag lite tips på dryck till julens olika rätter som placeras på julbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.