Plocka upp musslornamed en hålslev och sila musselbuljongen. I med ris och saffran. I originalreceptet skulle det inte vara med parmesan, men visst tusan ska man ha det
Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Släng musslor som inte öppnat sig. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet
Botten blev frasig ochmed känsla av stenugnsgräddad. Vi landade med en duns rakt in i mathimlen. Skala räkorna, och fördela dem, mussloroch tomater över pizzan
Lägg upp och dekorera med resten av räkorna ochmusslorna. Späd med vatten och kycklingfond och låt riset sjuda under lock, enligt anvisningarna på förpackningen
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Smaka av med salt och svartpeppar. Vi gillar skaldjur och äter det gärna och ofta. Här är en variant av skaldjurspasta som var riktigt smarrig och passar bra en fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.