1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Anisbröd kallas de för det mesta, men ibland kallas de för Pitepojkar eller som hos oss, Anisgrisar. Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Det är lite mycket just nu, sådet kommer vara lite tyst här ett tag framöver. Om jag ska tro på Bondepraktikan så kommer det bli regn större delen av september och hittills har det inte slagit fel, det har kommit störtskurar varje dag sedan september började
Det jag längtar efter är lugnet, naturen som kommer vara alldeles vit i mörkret, tystnaden, kravlösheten, gos med katter, matlagning, vedeldad bastu och att bara vara med Mannen i mitt liv
ledig dag, plugga/ jobba hemma, sjuka barn eller vad det nu kan vara mitt i veckan. Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.