Läggpå lök tills den börjar få lite färg. Svaret här hemma blev pyttipanna på stekhällen. Fortsätt genom att läggapå potatis (både vanlig och sötpotatis), morötter, korv och köttbullar
Viktigt också att du inte saltar vattnet utan saltar på de färdiga äggen. Att pochera ägg är enklare än vad en kanske tror, viktigt är mängden ättika i vattnet då det är den som gör att ägget drar ihop sig
Skär den kokta potatisen i skivor och lägg i en uppläggningsskål. Pocherat ägg. Knäck äggen i koppar och låt dem glida ner i vattnet och långsamt sjuda
servera på knäckebröd, ät och njut. 2 hårdkokta ägg, hackade2 msk majonäs2 msk yoghurt eller crème fraîche 1-2 tsk dijonsenap1 tsk dill4 tag med pepparkvarnen8 tag med saltkvarnenBlanda ihop allt, smaka av, krydda eventuellt lite mer. 2 hårdkokta ägg
Men jag bläddrar gärna i farmors receptbok för att få inspiration till recept påpaleovis och jag kan än idag känna hur mormors sockerringar smälte i munnen
Lägg hallonen i en kastrullSkiva bananerna tunt och lägg även dessa i kastrullenSmaksätt med vaniljpulvretLåt det sakta koka ihop till en slät kräm och rör då och dåHäll upp i en skål och låt svalnaÄt krämen kall eller ljummen med härlig kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.