Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Att baka medsurdeg kräver lite tålamod eftersom det är mycket jästid, men det är det värt
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Resten av receptet har jag tagit grunden ifrån boken "surdegsbröd" men eftersom jag aldrig tydligen kan hålla mig till ett recept, utan slänger i och tar bort och har mig så skriver jag nu ner receptet här och kallar det varken till bokens recept namn eller mit utan det blir bara surdegsbrödmed honung och flingsalt
Arbeta ihop med skållade rågmjölet med jästblandningen och nästan allt vetemjöl. Skulle tro att om man tar så mycket sirap som det ska vara enligt receptet så blir brödet i klass med förr i tidens sötlimpa (eller finns den kvar fortfarande
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar. Doften av nybakat bröd är härligt, för att inte tala om en nybakad tekaka med en god ost på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.