Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihoptill en deg. Kavla ut degen och ta ut rundlar lite större än formarna och tryck ut degen i formarna
Igår var det kladdkakansdag och då var jag bara tvungen att baka imina nya ätbara muffinsformar. Jag fyllde minamuffinsar ända upp till kanten för att jag vet att dom kommer sjunka ihopimitte och det gick ju jätte bra
Mitttips är att använda en färdig smördeg på rulle, och sedan rulla ut den över en muffinsform. Jag har många favoriträtter, lite beroende på tid på året faktiskt
IngredienserPortioner. 4 4 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 4 msk vatten Fyllning 1 1/2 purjolök 1/2 msk smör eller margarin 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g) 1 msk kapris 2 msk hackad persiljaFyllning 2 1/2 purjolök 1/2 msk smör eller margarin 1/2 röd chili 50 g salamiÄggstanning 3 ägg 1 dl grädde 2 dl mjölk 2 dl riven ost 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5. - Rabatt Kungsörnen 300 g - 2 kg Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad LaktosfriVisp/Matgrädde 5. - Rabatt Valio 5 dl Mer info Ladda kupong
När du förberett de olika delarna (följ bara ditt recept), istället för att blanda allt i en stor gratängform tar du fram en muffinsform och fördelar ut potatis, lök, gräddmjölk och ost i varje liten form
Lchf Ägg och Bacon iMuffinsform (Äggisar). Jag har haft minai ett par år, och är jättenöjd med dem. Om niinte ha, så rekommenderar jag att niinförskaffarsilikonmuffinsformar
Att grädda pannkakor imuffinsform är ett av mina bästa husmorstricks. Så himlasmidigt att liksom få alla färdigasamtidigt, istället för att servera en i taget från stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.