136 knyten
Ingredienser 2 rullar färsk smördeg, (à 250 g) 200 g fetaost 1 liten rödlök 1 burk gröna oliver, (150 g) 1/2 kruka oregano Pensling äggSmördegsknyten med fetaost – gör så här: Grovriv osten. Skala och finhacka löken. Låt oliverna rinna av och skiva dem. Hacka oreganon (spara lite till servering). Blanda ost, lök, oliver och oregano. Rulla ut smördegen. Ta ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Fördela fyllningen på ena halvan av rundlarna. Vik över den andra halvan och nyp till runt kanterna.
Lägg knytena på en bricka och ställ i frysen. Ta fram och lägg smördegsknytena på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250°. Grädda knytena mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem ljumma.
På med ett bakplåtspapper och smördegsknytena. Idag bjuder jag på festliga smördegsknyten. Gör fyllningen genom att hacka skinkan och blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Blanda med pastan. Riv över fetaost och gratinera i ugnen. Bryn köttfärsen och blanda med lökarna, oregano, salt , peppar, ketchup och 100 gr fetaost i tärningar. 200 gr fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.