Kakdeg200 g smör, rumstempererat 140 g strösocker [1,5] 10 g vaniljsocker [1 msk] 10 g citronsaft [0,5 citron] 300 g vetemjöl [5 dl] 5 g bikarbonat [0,5 tsk]
1 Garnering100
g hasselnötter, rostade och skalade [ca 0,75 dl] 200 g mjölkchoklad flingsalt
på lite flingsaltoch jordnötterna. Den spröd botten med ett lager härlig kola och som toppas av choklad - tre härliga lager som tillsammans blir en underbara kombination
Sätt dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ner i smeten och arbeta ihop till en deg. 12 tsk vaniljsockerRör smör och strösocker länge tills smöret börjar bli vitt. 1Blanda vetemjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker i en skål
Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötterochflingsalt. Inspirerad av Annas marmorerade ischoklad med kallpressad kokosolja snodde jag ihop dessa gotter till mor och moster – två systrar som älskar kokos och mjölkchoklad
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.