1 ev
florsocker1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Finhacka nötterna tillsammans med socker och kakao i matberedare. I annat fall maler du nötterna i mandelkvarn eller finhackar dem med kniv och blandar med strösocker och kakao.3. Blanda ner äggvitorna. Tillsätt lite mer äggvita om smeten är för fast och inte håller ihop.4. Klicka ut runda klickar, ca 4 cm stora, på plåt med bakplåtspapper. Grädda 12–15 minuter. De ska hålla ihop men vara mjuka i mitten.5. Låt svalna på plåten. Pudra eventuellt med florsocker. Förvara kakorna i tättslutande burk eller frys in dem.
Kakdeg200 g smör, rumstempererat 140 g strösocker [1,5] 10 g vaniljsocker [1 msk] 10 g citronsaft [0,5 citron] 300 g vetemjöl [5 dl] 5 g bikarbonat [0,5 tsk]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.