4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vitt vin 100 g färskost med vitlök ochörter salt och peppar dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Syrad lök. Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyrad lökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Blanda ner fänkål, rädisor, lök, rucola och kapris i salladsskålen. Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto
Precis en sådan ljuvlig skapelse är vad vi har till er idag här i Mårtenssons kök, ett laxsmörrebrödmed en fantastisk god västerbottensoströra, ruccolasallad, citron och en klick rom på toppen som kronan på verket
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Tillsätt vinägern och sockret i det kokande vattnet och låt sockret lösa upp sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.