Bland annat bjöd vi på den här goda sparrisrätten, som bestod av nyskördad och smörstekt sparris, parmaskinka, torrostade pinjenötter och riven parmesanost
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Skär kanterna av kavringen och stek skivorna lätt i smör, låt rinna av på papper. Så här gör du 30 min Skala och grovhacka räkorna och lägg dem i en bunke
Stek brödet i rejält med smör på medelvärme tills gyllene och krispigt. Lägg laxröran på brödet, toppa med majonnäs, isad fänkål, forellrom och krasse 4 st toastbröd
Lägg de smörstekta kantarellerna ovanpå och toppa med picklade lingon. De sötsyrliga lingonen tillsammans med de smörstekta kantarellerna blev en väldigt bra kombo
Eftersom vi inte orkade baka hamburgerbröd, detta skulle ju trots allt vara en enkel middag, smörstekte vi en skiva gott lantbröd och serverade burgaren på
Skala och koka potatis, lägg toppen på nässlor i en skål med vatten. Stek abborren gyllenbrun i riktigt med smör och låt vila på hushållspapper så att överflödigt fett får ”rinna av”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.