Den här smulpajen är naturligt glutenfri. Smaka gärna av degen. Ställ i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Jag tycker själv att den är godast om den får stå och dra i någon dag, då blir degen lite mindre spröd och smulig, vilket den är när den är helt nygjord
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
havregryn, vetemjöl, margarin och strösocker i en skål till en smulig deg. Grädda smulpajen i mitten av ugen under 15-20 min, eller tills smuldegen har fått en gyllenbrun färg. 2 dl havregryn
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Blanda vetemjöl, socker och havregryn i en bunke. 5 dl havregryn. 5 dl havregryn. Foto. Theres LundénEfter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.