Låt kompotten svalna något innan du häller den på chokladmoussen. Än en gång så får jag total blockout i vad jag ska skriva för spännande och intressant innan få scrollar ner till själva receptet och tanken slår mig, krävs det verkligen text eller är det okej med bara bilder o recept
Jag kan bara inte låta bli att ha i några droppar pepparmyntolja när jag bakar med choklad, det är en tokfavorit och dom passar ju utmärkt ihop, chokladmousse utan mint känns som en kopp te utan kopp
Det går snabbt att göra, är toppen att förbereda plus att det går att variera i det oändliga. Recept på chokladmousse finns redan på bloggen men den här gången gjorde jag mousse med en ny choklad
Dessa mandelskorporna har jag smaksattmed skalet av en ekologisk apelsin vilket jag tycker passar bra ihop med nyponsoppa, men du kan även välja att smaksätta dem med något annat som mörk choklad, eller varför inte lite kanel
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, sötningsmedel (valfritt), ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet
Men att sitta och plugga hela tiden är alldeles för tråkigt och då är det mycket roligare att få ta en paus och kika in här och dela med mig av recept till er
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor avapelsinskal
Får du inte tag på ekologisk apelsin kan du ersätta skalraspet med lite mald ekologisk pomerans. Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.