övergångsmat. att gå från köttätare till vegeterian. tips och idéer. Idag hoppar vi över veckomatsedeln. Det har varit påsklov och jag har varit på resande fot, så middagarna har varken planerats eller dokumenterat
med vegetarisk snitzel och sås. Recept 1. risnudelwok. Lägg risnudlarna i blöt i ca 10-15 minuter och blanda under tiden ihop en dressing på japansk soja, sambal olek, sesamolja, limejuice, malen ingefära, ett par pressade vitlöksklyftor och sesamfrön
Det funkar i tex mex köket (pulled pork), det funkar i det asiatiska köket ( med chili och ingefära), det funkar i det japanska köket (med soja och risvinäger) och det funkar i det nordiska köket ( senap, grädde, löööök) och det funkar i det franska köket (svarta vinbär ala porc au cassis eller fast konjaks-pepparsås), det tyska köket (snitzel) osv
Recept. tjallesale. mån, 2013-10-07 09. 35. 30min. (0). Platta ut köttbitarna så mycket det går. Häll mjölet på en platt tallrik, likaså med ströbrödet
Recept. princessemma. mån, 2013-09-23 23. 11. 30min. (0). Börja med dip mix bean och blanda den med gräddfil, låt stå 20 minuterKoka riset och stek snitzlen Blanda ihop salladen, gör en vinägrett på olivoljan och citronpepparn häll över salladen
Idag lagade jag Snitzel, det är gott, tycker vi. En solig och fin dag. Affe har varit så flitig, han tvättar väggarna på huset, de blir så smutsiga av grus, regn och blåst
När man är 5 som skall enas och då man inte vill lägga för mycket pengar på en rätt blir det lätt en pasta eller pizza men det går också att äta en god köttbit snitzel med pommes var vanligt att de serverade också. Vi ville inte lägga mer än runt 10 e på en maträtt men en pasta pizza kostade mellan 6-10 e och en snitzel ca 13 e
Gryn- & kaprissallad med snitzel och örtcreme stod på menyn i torsdags. Stek en veggiesnitzel. När snitzeln är stekt kan du bah lägga den på en tallrik och fräsa på grönsakshacket
Snitzel, strips, sås och en enkel sallad fanns på tallriken om jag inte minns helt fel. Idag kom jag över en trevlig artikel och några udda bilder i Svenska Dagbladet
Det blev först mosters goda limpa, lite modifierad dock, panerad snitzel med potatis, brysselkål o svampsås sen för att överraska T slängde jag ihop en Pavlova
Servera med potatis och ärtor, och med en bit anjovis och en citronskiva på varje snitzel. 1. Dela filén innan den är genomtinad, för att få fina skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.