Ugnsbakat sidfläsk. I onsdags var det vårruset efter att jag hade jobbat hela dagen och haft möte. Igår var det min födelsedag så efter jobbet monterade jag ihop ett bord och stolar och sedan kommina föräldrar över på lite smörgåstårta
Ha i en rejäl klick smör och ha i rödkålen. Servera med en senap som du gillar och ett glas julmust. Detta sidfläsk är en mycket användbar del av grisen och något man kan ta sig för är att låta den stå 6 timmar i ugnen med lite kryddor somman gillar. 90 grader kan man sätta ugnen på förutom sista halvtimmensomman drar upp till 180 grader. Häll på 1 dl vitvin och ett par dl vatten, salt och peppar och låt kålen suga åt sig vätskan så den blir mjuk
Helstekt sidfläsk från Långkok för LCHF och Paleo Foto Mikael Eriksson. Du som följer mig på Facebook har kanske sett att jag skrivit en del om fläskkött de senaste dagarna
Förra sommaren blev vi närmast besatta av att grilla stora bitar av sidfläsk. ) Sidfläsket vi grillade när jag skrev just detta blogginlägg var rent otroligt köttig
Denna gången var det Mao Zedungs Rödkokta sidfläsksom fångade mitt intresse. Sitter och tittar på lite gamla avsnitt av Kinas mat och som vanligt blir jag otroligt sugen på att laga matensom visas i programmet
Vi hoppas att ni inte tröttnat än i alla fall för idag kommer det ett gott grilltips här i köket, det blir grillat sidfläskmed en frisk sallad med lite hetta i dressingen som tillbehör
Koka blomkålenmjuk. Hacka löken och fräs den genomskinligmed oljan. Häll av vattnet från blomkålen och mixa alla ingredienser till jämncrème i matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.