Nu har jag gjort den goda köttfärssåsen som är gjord på morötter, lök, aubergine, vitlök, passerade tomater och nötfärs som en vegetarisk variant istället
Sojafärssås5-6 port300 g sojafärs (obs, den färdigstekta varianten)1 gul lök3-4 vitlöksklyftor 200 g champinjoner250 g zucchini1 gul paprika 4 stora tomaterolivolja eller neutral rapsolja, KRAV saltsvartpeppar, KRAVtorkad oregano, KRAV1 kruka färsk koriander, KRAV Tvätta paprikan, zucchinin och tomaterna
4-5 dl sojafärssås. När jag gör lasagne gillar jag att använda ricotta i ostsåsen. Jag tycker att den är så krämig och när man kryddar med vitlökspulver och en god riven ost blir det så gott
Idag har jag lagat vegansk köttfärspaj, det vill säga paj med sojafärssås. En härlig sak med att vara hemma är såklart att vi kan laga vår egen mat igen
sojafärssås eller quornfärssås (ej för rinnig så att bottnen blir blöt). Saftig polentabotten och pizzatoppingJodå, jag rodnar lite när jag postar detta
Jag har surfat runt en hel del på olika bloggar och hemsidor nu i jakt på vegetariska recept och gemensamt hos flera är att de gärna använder olika sojaprodukter som proteinersättning till kött
Sojafärssås, gluten-kuddar, rostade pinjenötter och paprika. För att inte tråka ut politik-nördarna som läser min blogg med en massa grönsaker (och vice versa) så har nu nördveganen en helt egen blogg
Sätt ugnen på 250° – Hacka löken, pressa vitlöken och fräs bägge i en panna med olja – Fräs med lite kanel och paprikapulver – Förväll sojafärsen och häll av vattnet – Häll ner lökfräset och de krossade tomaterna i sojafärsen – Smaka av med kryddor, salt och peppar – Skiva auberginen ganska tunt, mellan 0,5 och 1 cm – Rör ihop ägg, kvarg och vätska – Smaka av med salt och vitpeppar – Olja en ugnsform – Varva sojafärssås med aubergine och toppa slutligen med kvargsåsen – Sätt in i ugnen i 20-30 min – Toppa med paprikapulver för en extra gyllene yta och/eller avsluta med några minuter på grilleffekt – Klart
Sojafärssås på vandringsvis. Så. Nu är det väl dags att jag fortsätter med min lilla serie mat på tur. Frukosten var ju bara ett litet smakprov och nu är det dags att ta fram det tunga artilleriet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.