1 koreansk
coleslaw0,25 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat 1 morot, riven 8 cm tunt skivad purjolök 1 dl gräslök, finhackad
1 dressing2
tsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk strösocker 1-2 msk gochujang, koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek) 1 msk fisksås 1 msk risvinägerBlanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i karréskivorna och låt marinera i minst 20 minuter, gärna över natten.
Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Blanda väl med kål, morot och purjolök, massera gärna coleslaw lite så blir konsistensen ännu krispigare. Tillsätt gräslöken till sist.
Skrapa av överflödig marinad från köttet och grilla eller stek på hög värme i ca 3 minuter per sida. Servera genast med den koreanska coleslawn och eventuellt jasminris eller ugnsrostad potatis till.
Servera med en skål ris och gärna lite marinerade grönsaker. Pensla på såsen eller lägg fläsket i marinaden och blanda ihop innan du lägger upp skivorna
Ingredienser Portioner. 4 2 förp potatisklyftor (à 500 g) 1 vitlöksklyfta ca 500 g kycklingfärs 2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk spiskummin 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 tsk sambal oelek 8 träspett 1 msk olja 1 msk smör Ajvaryoghurt 2 dl matyoghurt 1/2 dl ajvar relish salt peppar Till servering sallad silverlök i ringar fefferoni Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
I lördags marinerade jag lite karréoch spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Täck med plastfolie eller lägg i tättslutande burk och låt stå framme i rumstemperatur tills det ska grillas
Vegetariska kåldolmar med gräddsås och pressgurka. Grillad pluma . Pinchitos med saffransris. Kiwimarinerade kycklingspett med kokossås och avokadosallad
Lime ochsojamarinerad lax. Som tillbehör serverade jag grillade limehalvor, att grilla dem gör att saften från limen blir lite sötare och man får även ut mer saft från limen när den är varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.