Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg
Nu är det ett nytt år igen snart och detta året som varit har det hänt mycket, som tur är så kan jag gå tillbaka på bloggen och kolla… minnet är bra men kort
Dagens recept har ett par veckor på nacken. Vädret just nu lockar mer till att äta något varmt till fika, men när solen skiner och det är varm och gott är en fruktsallad alltid rätt
bakblogg, dessert, fest, festlig dessert, festlig efterrätt, glace au four, glace au four recept, glace au four utan sockerkaka recept, glass i ugn, inredningsblogg, kalas, matblogg, Nyår, nyårs efterrätt, systrarna m, systrarnam, tomtebloss
Ja den är verkligen så lätt att göra och fantastisk god. Och sen rekommenderar jag er att köpa färsk lax istället för fryst i portionsbitar, smakar så mycket bättre tycker jag
Jag skulle i allafall laga till den idag, hade jag tänkt, och när jag hade skalat och tärnat den och dessutom sniffat lite på den var jag helt säker på att det faktiskt var en kålrot
Men det jag tycker ni ska tänka på inför nyår är att förbereda så mycket som möjligt, det tar alltid längre tid än man tror och det är inte så kul att bara stå i köket när man har gäster hemma
Vi har hunnit tälta på Orsa Camping (kallas som sagt Sveriges Riviera) tre gånger i år. Eller att de satte avspärrningarna på sidan så man kunde gå runt utan att passera "gå"
Bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta. Detta var lite tips på bakat och som jag skall göra till helgen, tror att jag slänger ihop lite wienerformar också
Då blir kocken glad och jag vet med all säkerhet att Mr C älskar den här desserten, för efter jag fotat de här, försvann de lika fort som en avlöning, ja det är sant
Jag har redan hunnit servera dem på flera middagsbjudningar. De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.