Servera samosas med yoghurtsås och morotssallad. kikärter (400 g). Sätt ugnen på 200 grader. Börja med fyllningen till pirogerna, hacka lök, vitlök, ingefära, chili och tärna den kokta potatisen
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa ur fröna ur chilifrukterna och hacka dem. Hacka rödlöken. Mosa potatisen och blanda den med olivolja, lök, chili, koriander och salt
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa ur fröna ur chilifrukterna och hacka dem. Hacka rödlöken. Mosa potatisen och blanda den med olivolja, lök, chili, koriander och salt
Servera samosas nyfriterade tillsammans med dipsåserna. Servera med grillade naanbröd eller samosas. 20ark vårrulledeg (20x20 cm)Fyllning5 potatisar (ca 450 g)2 gula lökar1 vitlöksklyfta1/2 tsk mald kanel1 tsk gurkmeja1 tsk mald spiskummin1 1/2 tsk garam masala1/2 tsk chiliflakes2 msk rapsolja2 1/2 dl vatten1 kruka koriander2 msk pressad citron1 1/2 tsk salt1 krm nymald svartpepparFritering1 literfrityroljaTillbehör. 1 dl (200 g) hackad koriander blad (eller 150 g koriander blad och 50 g myntablad - Tvätta mynta och löv koriander och tappa ut vatten ordentligt)1 lök, hackad2 tsk citronsaft2 grön chili1/2 tsk salt (eller efter smak)1/2 tsk socker (eller efter smak)1/2 - tums bit ingefäraGör så här. Om du behöver tjocka chutney, lägg inte mer vatten under slipning (eller du kan justera konsistensen med 2 till 3 msk vatten)
(Receptet kommer från David Batras ”Inte så tråkiga Indiska mat”). När vi var på Taste of Stockholm åt vi vegetariska samosas hos Indian garden som var jättegoda, så vi bestämde oss för att prova göra våra egna
Servera direkt, som ensamrätt eller med samosas. Låt rullen ligga kvar i den inre folieförpackningen när du skär upp den och låt bitarna ligga kvar tills du börjar göra samosas
Add the lamb (minced or strips) and a generous pinch of salt and pepper. Filling. 1-2 tbsp vegetable oil1 large onion, peeled and finely chopped2 garlic cloves, peeled and finely chopped2,5 cm ginger, peeled and finely grated1 tsp mild curry powder¼ tsp hot chilli powder1 tsp ground turmeric1 tsp ground cumin500 g minced lamb, or small lamb stripssea salt and ground pepper to taste100 g peas, thawed if frozen1 tsp dried mango powder or 1tbsp fresh lemon juice1 mild green chilli, deseeded and finely dicedhandful of mint leaves, chopped Method
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.