Låt sillenrinna av väl och lägg den på ett stort fat. Skala och finhacka halva löken, spara resten. Strimla de väl avrunna tomaterna och grovhacka basilikabladen
Idag har jag lagt inminsommarsill. Snart midsommar och dags att lägga insillen. Den påminnerlite om Brantevikssill men görs inte från färsk sill såsom Brantvikssill görs
En av sommarens finasteprimörer är den nysaltade sommarsillen. Självfallet kan, och kanske skall, den ätas som den är med nypotatis, gräslök och gräddfil, men den blir också den underbar som stekt
Skrubba potatisen ren. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga sig. Blanda den nykokta potatisen med hovmästarsås och gräslök
Skivamatjesfiléerna och lägg dem på ett serveringsfat. Skiva bananerna och lägg dem på sillbitarna. Täck med gräddfil och garnera med finskuren purjolök
Obs inget av det vita från skalet skall vara med. Skaka lite så allt kommer ner ispriten. Ställ flaskan i ett ljust fönster till nästa dag eller någon dag till, skaka flaskan då och då
Börja med att blanda till såsen. Koka potatisen, låt den svalna och skär iskivor. 1 kg färsk potatis. 2 burkar matjessill, ibitar. 2 tunt skivade röda lökar. 350 g grovt hackade rädisor. 2 dl crème fraiche, gärna lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.