Blanda detta tillsammans med yoghurten och smaksätt med citronpeppar. Servera med nykokt färskpotatis. Låt sillen rinna av väl och lägg den på ett stort fat
Idag har jag lagt in min sommarsill. Jag tycker det här är en väldigt fräsch och somrig sill med mycket dillsmak och passar därmed perfekt på midsommar
En av sommarens finaste primörer är den nysaltade sommarsillen. Självfallet kan, och kanske skall, den ätas som den är med nypotatis, gräslök och gräddfil, men den blir också den underbar som stekt
Servera resten av tillbehören i separata skålar eller lägg upp dem på fatet tillsammans med sillen. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Servera med nykokt färskpotatis, hårdbrödsmörgås och en kall öl. Hårdkoka äggen och skiva dom. Skölj av sillen och klipp den i bitar, som vid inläggning
Obs inget av det vita från skalet skall vara med. Häll vodka i en rengjord flaska, stoppa i de hela dillstjälkarna med vipporna kvar, lägg ner en citronskals-strimla ca 7-8 cm lång. 2 dillstjälkar med dillen kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.