Egentligen ska man ha Pancetta till riktig Carbonara men vi kör alltid med bacon. Det finns ett antal recept på denna rätt men det här är den varianten vi kör med
Det som är annorlunda med Nigellas recept är vinet som ger en annan touch på carbonaran, jätte gott. (Jag använde vin istället för pastavattnet, tycker det blir godare)Sätt tillbaks stekpannan med bacon kuberna på värmen och tillsätt den avrunna pastan
Strö pancetta ovanpå och toppa med resterande ost och dra några varv med pepparkvarnen på toppen. Sälta från pancettan, krämighet från grädden och osten och tuggmotstånd av spagettin
På italienska heter denna rätt spaghetti papalina och är kan man säga en kusin till carbonaran. 400 g spagetti200 g frysta gröna ärtor75 g finriven parmesan500 g kokt skinka på bit2 dl matlagningsgrädde (ska vara visp)25 g smör1 krm svartpeppar1 krm salt1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i stekpannan och tärna skinkan i bitar och lägg ner den i stekpannan och stek i 2 minuter. 400 g spagetti. 200 g frysta gröna ärtor
Jag misstänker att jag har nån förkylning i kroppen för jag är dessutom sååå trött hela tiden, längtar bara till att få gå och lägga mig med en massa täcken och filtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.