Kokaspagetti. Krydda rikligt med salt, peppar, grillkrydda och paprikapulver. Tillsätt en finhacakd gul lök och en pressad vitlöksklyfta låt bryna tillsammans med färsen
Ikväll satte jag lite guldkant på en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagettioch köttfärssås. En variant på caprese med varma tomatersomrostas i ugnen smakade finfint som tillbehör
Spagetti i krämig kantarellsås. Visst är det härligt när det går mot höst med allt vad det innebär. Skolstart, skördefest, skogens guld som lyser överallt (läs i butiker och på marknadsstånd för jag har aldrig nånsin hittat egna kantareller i skogen) och vi kan frossa i mustig, värmande höstmat och där kommer denna ljuvliga svamp in i bilden
En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt. Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien
Under tiden spagettinkokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettinoch tillsätta grönsaker ochtoppa med med lite garnityr
Den tunna spagettin lyfts ner i pannan direkt från kokvattnet. Ett lyft för smaklökarna är denna härliga tomatsåssom fått puttra ihop med en skvätt grädde
Ingredienser Portioner. 6 Bolognese 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter ca 200 g rotselleri 2 msk olivolja 1/2 dl tomatpuré 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkadrosmarin 2 lagerblad 2 förp hela skalade tomater (à 390 g) 1 1/2 dl torra röda linser 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk soja 5 dl vatten salt och svartpeppar 1 kruka basilika Pasta 6 port spaghetti Sallad 1 rödlök 3 tomater 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dra pannan från plattan och rör ner den koktaspagettinochäggulorna. Det är Fars dag idag och jag har äntligen lite tid att sätta mig o fixa lite bilder från kameran, uppdatera Kryddburken och förbereda en del inlägg för veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.