Hade vinprovning med vininnorna hos mig förra torsdagen, eftersom vi snart ska åka till Barcelona så tyckte jag att det passade bra med Spanska Tapas tyckte det passade bra efterso vi åker till Barcelona nu i Oktober
Spanska tapas är något jag inte kan få nog av. Tapaskväll är som tacos för vuxna. Man köper en del färdigt, svänger ihop lite tillbehör, samlas ett gäng och plockar och äter, i evigheter
Här är min version av den spanska chorizo- och tomatsalladen (som du bara måste testa). Det är väl inte precis en hemlighet att jag är ett stort fan av Jamie Oliver
Rör ihop ris, ägg och mjöl. Späd med mjölk. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Klicka ut rissmeten, det ryms 4-5 plättar i en normalstor stekpanna
hårdkokta ägg. 1majonnäs. 1dijonsenap. 1salt & peppar. 1rökt paprikapulver. 1chiliflakes1. Dela äggen i mitten. Ta ur äggulan, lägg i en skål och mosa med en gaffel
första provlagning från den finfina boken LEON blev david's spanish omelette på s. 165. jag blev supernöjd, oj vilken god omelett och vilken trevlig bas att blanda i en massa annat gott i framöver
Vispa ihop grädde, mjöl och ägg. Blanda ner ris, majs och koriander. Salta och peppra. Stek plättarna i smör i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida
Ris kan vara svårt att beräkna, eller så har du fått förmycket med dig hem efter take-away middagen, och får du över just ris efter nästa middag tipsar vi här om mumsiga risplättar som lätt röres ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.