116 gröna
sparrisar 1 dl kalamataoliver utan kärnor, grovhackade 2 dl kalvfond (OBS! utspädd om koncentrerad) 1 dl riven parmesanost olivolja ev saltSkär eller bryt bort det nedersta på stammen på sparrisen. Stek sparrisen hastigt i olja i en stekpanna, tillsätt oliver, parmesanost och kalvfond, koka ihop till god smak. Servera med stekt lamm.
) Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. nu, utan där hänvisar man till jamieoliver. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Blanda olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Stek sparrisen hastigt i smör i en het panna och strö över flingsalt
Jag älskar sparris, och nu är det verkligen läge att ta ut svängarna. Den svenska sparrisen - som är lite försenad p g a den sena våren - har precis börjat dyka upp i butiksdiskarna, och är aldrig så fin som just nu och de kommande veckorna
Spola i kallt vatten, ta upp och lägg i botten på en ugnsfast form. Skär den rökta laxen (utan skinn) i sockerbitsstora tärningar och lägg ovanpå sparrisen
Häromkvällen åt vi Jamie Olivers oxfilé med bearnaise och grillade grönsaker. Ta ut köttet ur påsen, klappa det med hushållspapper och rulla det i olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.