Vi älskar färsk, grön sparris och har planterat arton plantor i en sparrisbädd på vår odlingslott. Tyvärr måste vi nu vänta i ca tre år innanvi kan skörda, eftersom plantorna behöver få tidtill att växa tillsig och rota sigordentligt
Låt gästerna vänta på risotton, interisotton på gästerna. Skala och finhacka löken. Fräs lök och risgenomskinligtiMilda flytande margarini en tjockbottnad kastrull
) - inspirana. Hacka lök och fräs iolivolja 2. Häll på riset, rör runt 3. Häll på vinet och låt det koka in 4. Häll på buljongen, litei taget 5. Skär sparrisenibitar och lägg i dem några minuterinnanrisotton är klar 6. Skär tomaterna på hälften och lägg iprecisinnanrisotton är klar 7. Rör i parmesanosten när buljongen kokat in 8. se 2 msk olivolja. 3 dl Arborioris. 2 dl vittvin. 1 knippe grön sparris. 2 dl riven parmesan
Här kommer receptet på risotton jag gjorde för ett gäng inlägg sedan. risottoris (jag köpte detta eftersom det på baksidan stod att det var förkokt och därmed typ omöjligt att inte lyckas med), grönsaksfond, parmesan, sparris, vitvinsvinäger, scharlottenlök plus smör, salt och peppar
Börja med risotton. Slå på lite av buljongen och låt det sakta koka iniriset. Späd med resten av buljongen samt vinet och tillsätt de vitasparrisstjälkarna
Antal portioner. Ingredienser. Risotto. dill. smör tillstekning. Risotto. Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och fräs lök och vitlök mjuka
Men efter att ''finalisterna'' isveriges mästerkock fick laga sparrisrisottoi en elimineringstävling blev jag riktigt sugen på att testa just denna risotto, sagt och gjort det tog sintidinnan jag kom till skott men idag så small det, och då ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.