Mycket av smaken kommer från mjuk ost (ja, särskrivet ska det vara - inte mjukost) som läggs i botten tillsammans med fräst babyspenat innan omelettsmeten hälls över
Jag gräddade bara ena sidan och lade på ost direkt i stekpannan, tills den smälte och lade sedan på den frästa spenaten/svampen och toppade med lite tomat och pressade citron över
Tillsätt spenaten. Servera med ris eller potatis. Vispa ihop ägg,senap,gräddmjölk,riven ost,kryddor. 250 g ( 2 pkt) djupfryst spenat. 13 - 4 dl riven ost. 1250 g ( 2 pkt) djupfryst spenat 400 g falukorv 4 ägg 2 dl gräddmjölk 1 msk senap 3 - 4 dl riven ost salt pepparLåt spenaten tina & rinna av väl i ett durkslag (pressa ur all vätska med en sked) Skär korven i strimlor & lägg i en form
Häll i burken med créme fraîche och låt smälta ner i svampen. Jag hade dock i en Saint Marcellain ost som jag rörde ner i fyllningen tills den smälte in
Crepes är ingenting jag gör särskilt ofta men min mamma pratade om ett recept hon sett på teven där de gjorde crepes med skinka, spenat och ost (bland annat)
Innan jag skrev indisk spenat och kyckling curry. Servera med nan eller ris (Jag användade råris). Men den här gången använde jag fetaost, som Saag Paneer använder indisk färskost, Paneer, och det är nära till fetaost
Servera gärna med en fräsch sallad och färskost, t ex Keso funkar. Vispa "smeten" ordentligt med t ex en ballongvisp så den blir jämn o fin utan några Crème Fraiche-klumpar
Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater
Gratängen är en sån där som kan passa både fest och vardags, bara anpassa mängd på sås, kyckling och spenat efter spisande, använd den grädde du föredrar och likadant medosten
Smält smöret till såsen i en kastrull tillsammans med schalottenlöken. Vänd ner spenat och mascarpone och smaksätt med citronskal, citronsaft, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.