Ansa och hacka trattkantarellerna och fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, olja, salt, havregryn, pumpakärnor, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin
Igår kväll blev det en gammal favorit i repris - Spenatlasagne med fetaost. Spenatlasagne med fetaost 3-4 port Spenatröra 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 250 g fryst hackad spenat 1 burk skivade champinjoner Vit sås 25 g smör eller margarin 2 msk vetemjöl till redning 4-5 dl mjölk 25 g riven ost salt & peppar Lasagneplattor 200 g fetaost Riven ost Skala och strimla löken, stek den mjuk i stekpannan tillsammans med pressad vitlök Låt champinjonerna rinna av och låt dem steka med löken Tillsätt spenaten och låt den steka med tills det mesta överskottsvattnet är borta Smält smöret i en kastrull Vispa i mjölet och låt det blanda sig med fettet ordentligt Häll i mjölken, lite i taget och låt det koka ihop till en medeltjock sås (inte för mjölkig och inte för grötig) Ta kastrullen från värmen och tillsätt osten, rör om tills den smält Smaka av med salt och peppar Sätt ugnen på 225-250°C (kan vara olika beroende på lasagneplattorna, kolla på paketet) Smörj en gratängform Häll ett lager vit sås i botten, lägg ett lager lasagneplattor ovanpå Fördela lite spenatblandning jämnt över plattorna, häll på sås och smula fetaost över Lägg på en ny platta och upprepa Täck det övre lagret med lite riven ost (kan uteslutas) Grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneplattepaketet, min tog 15-20 min vid 250°C Foto
Ännu ett recept hämtat från mormor. Denna lasagne liknar den lasagne jag lagt ut tidigare eftersom jag har svårt att hålla mig borta från fetaost och soltorkade tomater, men smaken är ändå inte riktigt desamma
Getost- och spenatlasagne i långpanna(ca 8 port)Ca 500 g färska lasagneplattorSpenatfyllning. För att ta mig ur julmatskoman (det är ju så bekvämt med rester
Veckans vegetariska. Börjar bli lite förvånad över hur mycket goda vegetariska rätter det finns. Ska göra liite mer spenatfyllning nästa gång, för det blir solklart en nästa gång
Spenatlasagne4 portioner 1 pkt fryst bladspenat (250 g)1 hackad gul lök1 msk olivolja200 g färska lasagneplattor0,5 tsk salt1 krm svartpeppar 150 g chèvreost4 dl mjölk10 st soltorkade tomater1 tsk torkad basilika0,5 tsk salt1 krm svartpeppar Gör så härTina spenaten och krama ur vätskanFräs spenat och lök i olivoljanSmaka av med salt och pepparMixa chèvreost, mjölk och soltorkade tomaterKrydda med basilika, salt och pepparVarva lasagneplattor, ostsås och spenatröra i en gratängformGrädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter Till serveringFransk Baguett 4 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.