Anledningen till att denna rätt serverades idag. 1 liter mjölk stod och blev gammal i kylen. Jag ville inte att den skulle gå till spillo, och det enda mjölkbaserade jag kom på för stunden var pannkakor
Bananpannkaka är en stående favorit att göra, framförallt till lunch när maten från kvällen innan inte räcker till eller man står inför oväntade dagar att fixa lunch
För att inte vara särskilt förtjust i pannkakor måste jag erkänna att jag äter det rätt ofta numera. Senast blev det en variant med spenat som serverades med honungsrörda lingon och gräddfil (efter tips från våra sommargrannar)
200 g Spenat (gärna fryst) 4 st Ägg 6 dl Mjölk3 dl Glutenfritt mjöl200g Ärtor Salt 1-2 paket Mozzarella En knippe Sparris Blanda ägg, mjöl, mjölk, salt och spenat
De här är de bästa glutenfria pannakorna jag har gjort. Jag använde en blandning av bovetemjöl, potatismjöl och fiberhusk och resultatet blev en mjuk pannkaka med krispig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.