Tänk alla dessa dagar som kommer och går. Jag gjorde mina vegetariska matmuffins glutenfria förstås, men de kan säkert göras med vanligt vetemjöl också
Jag tycker det är himla bra när man kan ta något halvnyttigt, mättande och få det att smaka kaka. Så jag testade att smaksätta en engelsk sconesdeg med puréad morot, citron och vallmo och baka dem i muffinsformar
Strimla purjolöken fint, skala och skiva vitlöken och fräs på medelvärme i olivolja i en kastrull. Häll upp soppan i skålar och toppa med spenat och lax
Tillsätt ägg, vatten och gräddfil. Ta ut bröden och låt de svalna, njut med något gott att dricka. Häll i smeten i 8 muffinsformar till hälften, smula över chevre, spara till slutet, fördela lök och bacon, det ska vara mycket fyllning ända upp till kanten, strö över resten av chevren och ringla över olivolja
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, socker, örter och riven ost i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och olja, och blanda ner i de torra ingredienserna
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kryddor. Hacka oliverna och tillsätt dem. Blanda ägg, smör och yoghurt. Ställ ut muffinsformar och klicka ca en matsked muffinssmet i botten på varje form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.