De heter egentligenlammspjäll men köksengelskan (lamb rack) slår helt urskiljningslösti vårt svenska språk och ersätter spjällen med racks samt slår ihop orden till ett
Ett recept ur boken Hela Sveriges Husman. Jag tyckte väl att detta var gott, men min sambo var helt tillsig och tyckte att det var helt otroligt gott, det godaste han ätit på länge
Kokta spjäll ser inte så gott ut men det blir bättre när de grillats. När det är klart tar du upp spjällen och lägger dem på en plåt eller ett stort bläck
tinan. Blanda samman ingrediensernatill en jämn och finmarinad och pensla över tillagadkyckling eller fläskkött som du snabbt lägger ner i stekpannan igen
Grilla ett par minuter på varje sida så spjällen får fin färg. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddadekycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta. späd med vatten så att de precis täcks. Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg irevbensspjällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.