Lägg revbenen på ett galler i en långpanna med benen uppåt. Ni kanske vill ha receptet på mina tjocka spjäll som jag gör till Julbordet i år så lägger in det här
En annan klassiker var kålgrytan. Som barn hade jag stor och tacksam aptit, favoritmaten var kokt block-torsk med ärtor-majs&paprika-mix, potatis och smält smör
De heter egentligen lammspjäll men köksengelskan (lamb rack) slår helt urskiljningslöst i vårt svenska språk och ersätter spjällenmed racks samt slår ihop orden till ett
Servera med lite lingonsylt (osockrad eller lättsockrad). Även detta är i grunden ett lchf recept vars ursprung finns inne på Airams matblogg men vill man inte ha den a la lchf så är det ju bara att byta ut de fullfeta produkterna och du har fortfarande en jättegod gryta
Den är ju både söt och har viss tyngd så någonstans tror jag att det kan bli ganska bra, när man ändå håller på med julmust så tänker jag mig att det även borde fungera på samma sätt som en porter eller stout till en stek när man man förkokar spjällen så det får även bli basen till den buljongen
Lägg spjällen på grillen och pensla med glazen. Koka upp vattnet med grönsaker och kryddor. I lördags testade vi för första (men inte sista) gången att grilla tunna spjäll
Supergott med en fräsch sallad till. Någon gång ska var första gången, och det här var mina första tillagade revbensspjäll och magiskt goda blev de små rackarna
Salta och peppra spjällen lägg dem i en smord ungsform eller en med galler i. Pensla med blandningen. Vänd och pensla på mer med 10min mellanrum i 1-11/2 tim. 175gr på ungen 1 kg revbensspjäll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.