Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Men det var goda vita kroppkakor som jag serverade min kära svärmor med lingon och smör. Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken â€Gissa maträttenâ€
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Jag brukar oftast göra bönbiffar på mörka bönor, men denna gång använde jag vita bönor istället. Idag blir det recept på vegetarisk festmat i form av smarriga vita bönbiffar, serverade med tzaziki och ugnsstekt potatis (smaksatt med ajvar relish)
4-5 dl vita bönor (som ensamrätt 5-7 dl). Lägg bönorna i blöt över natten (12 timmar). Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i så mycket vatten så det täcker med salt och kryddbukett ca 45 min
400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor. 4 - 8 portioner 400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor
Chokladcheesecake på browniebotten med chokladspegelBrowniebotten150 g mörk choklad100 g smör2 ägg100 g strösocker100 g vetemjöl1 krm saltCheesecakesmet900 g philadelphiaost200 g strösocker1 msk vaniljsocker½ dl vispgrädde4 stora ägg200 g mörk choklad, 70%Chokladspegel100 g mörk choklad, 70%2 dl vispgrädde2 msk sirap1 msk smör½ tsk vaniljsockerEn knivsudd saltBottnenSätt ugnen på 150 grader. 150 g mörk choklad
Den här chokladtårtan är helt glutenfri, vegansk och endast sötad med mörk choklad och några dadlar. Fördela de rostade hasselnötterna samt lite hyvlad mörk choklad över tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.