I lördags hade vi Matklubbsträff o denna gången var det Katarina Carlström som var " värdinna ". Vi har haft dessa träffar i 2 år nu o det går till så här, den som har värdinneskapet väljer ett tema ( italienskt, grekiskt m
Solnedgångsutsikt från min balkong den 6 januari 2012. Jag älskar att kika runt på en massa bloggar i slutet av ett år och precis i början på ett nytt och läsa årssammanfattningar för det senaste året
Fy 17 vad jag är trött. Gnuggar ögonen som ett litet barn. Om det inte vore så att jag har tvätt tumlandes och hängandes i stugan, hade jag nog slagit huvudet mot kudden
Här kommer ytterligare några goda smörgåsar, denna gång smörgåsar med den gemensamma nämnaren keso. (Är du vegan/mjölkallergiker så finns det ett recept på vegansk keso längst ner i inlägget)
Här kommer receptet på chokladglassen jag skrev om igår. Det är en gelato, italiensk glass. Om man jämför gelato och gräddglass så kan man lite kortfattat säga att gelato har lägre fetthalt och lite mjukare och krämigare i konsistensen
New York Cheesecake med vitchoklad, lime och blåbär. Om ni precis som jag vill fira in det nya året med nya fantastiska bakverk som både smakar gott och är en ögonsten har jag ett tips för er
Då var ännu en helg snart slut. Vi har haft ännu en lugn och skön helg med mycket sömn (ja, vår son har fått sin fars sömngener), träning (trotsade snö och blåst och tog en löptur), god mat, lite shopping, biopremiär för lilleman (matinéfilm 40 minuter Alfons Åberg) och faktiskt avverkat en film - "Jakten" med bla Mads Mikkelsen
Halv orkan, packning av attiraljer insamlade under flera år och jobb är det som står på schemat. Det betyder i denna värld att någon tillredning av mat inte förekommer för tillfället
Jag har aldrig ens tänkt eller gett mig i kast med att baka någon prinsesstårta. Men idag fanns det en stor anledning, nämligen den nya lilla kunglighet som föddes
Supergoda glutenfria tunnbröd. Vi är storkonsumenter av tunn- och wrapsbröd. Äter det till allt från vanliga smörgåsar, till tacos, fyller med ugnsbakad lax, som alternativ till korvbröd etc
Det är förändringarnas vindar som blåser och det är stora steg ut i det blå som tas men det är samtidigt kanske en sådan push en behöver här i livet då och då
Helrostad blomkål har jag haft på min ”att-göra-lista” länge. Riktigt länge. I lördags köpte jag med mig ett berg med grönsaker hem från Bondens marknad
God morgon kära läsare. Det var nära att det inte blivit mjölkfri matsedel för vecka 9 för jag har haft fullt upp under veckan och latar mig just nu i Blekinge – men jag samlade krafterna och fick ihop en meny som jag hoppas i alla fall ska passa någon dag
Detta inlägg är ett samarbete med Royal Design. I lördags eftermiddag gjorde jag en stor laddning Shepherd´s Pie, eller Fåraherdens Paj som vi säger här i Sverige, och det genererade i ett antal matlådor som vi kan ha med oss under veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.