5. Om
fyllningen sticker ut brukar jag skrapa bort lite så att sidan blir jämnare innan jag börjar spackla. Ta lite smörkräm i taget längst sidorna. Använd en spackel eller en lilleman. Se till att smörkrämen täcker ordentligt där fyllningen finns, annars finns risk att fyllningen äter sig igenom sugarpasten eller marsipanen och då finns risken att täcket smälter.
Lyft försiktigt upp massan och lägg den på den fyllda, spackladetårtbotten. Se till att inte skära för högt upp, täcket har enförmågaatt resa sig lite och då glipar det i nederkanten
Två vanliga frågor är hur tidigt man kan förbereda dekorationerna och om man kan göra tårtandagen innan föratt inte behöva göra allt samma dag som kalaset
Jag valde att trycka ner hela hallon i lagret med vanilkräm efter att jag fyllt tårtan med den. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Jag hade även i enordentlig klick av limecurden i smörkrämen som jag spackladetårtan med, vilket jag starkt kan rekommendera till er som annars har svårt för smörkräm
Här nedan har ni en länk till receptet på Marängsmörkräm som är mer avancerat, nedanförden hittar ni receptet på enenkel smörkräm som kan vara bra att använda om man är nybörjare
Till det andra lagret och ävenföratt täcka tårtan så prövade jag däremot på något nytt. Tårtan i sig gav också mig en anledning att öva på lite tårtmodellering
Spacklatårtan och dekorera med färska hallon. Oktober är rosa månad till förmånförbröstcancerfonden och givetvis vill jag baka något riktigt rosa föratt uppmärksamma detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.