Hetta upp oljan i en stekpanna. Blanda maizena med vatten till en redning. Skiva kött i tunna bitar. Tillsätt babymajsen, paprikan, ingefäran och stek ett par minuter
Värm upp en stekpannamed oljan och vitlöken. Smaka av med salt. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter. 300 g kött
I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
Tillsätt riset som du arbetat in såsen i och låt detta stekamed i några minuter under konstant omrörning (om du inte rör kommer det att bränna fast i botten på nolltid)
Ett rött och aromatiskt rismed smak av tomat, gröna bönor och kött. Perserna är kända för sitt ris och de har många fantastiska recept som adas polo och persiskt rismed saffran
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Stek lövbiffen och löken i en stekpanna tillsammans med svampen. Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof medris och sallad
Smaka av med kryddor och lite vinbärsgele. Lägg köttet i en ugnssäker form. Bred smöret runt steken. Servera med potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och gele
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.