4 900 g fast potatis Romsås 1 rödlök 2 dl smetana 75 g röd caviar salt och peppar Grönsaker 1 morot 1/2 gurka 1 citron 600 g torskfilé 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När fisken är färdigstekt lägger du upp den på ett fat. Vi har här använt torskfilé från fiskbil vilket naturligtvis är strået vassare än fryst, men går naturligtvis också
Servera till stekttorsk och kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Den kalla romsåsens styrka kan anpassas om man tycker att den är för kraftigt
För att ge kalaset en prick över i’et så knaperstektes galet fint rökt sidfläsk som skurits i mindre bitar och som tillsammans med hackat äpple skulle få utgöra toppen på hela tallriksmodellen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.