Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 minuter. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 minuter
10-12 skivor lufttorkad skinka. Gör så här för att göra brödet. Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
22-24 dl vetemjöl. Kavla ut degen och på med fyllningen (jag hade ca 150-200 g smör som jag smälte lite grann i micron, sen blandade jag det med socker, kanel och vaniljpulver). Lägg på plåt och låt jäsa i kall ugn med en gryta med kokande vatten under i 60-90 minuter. Grädda i 225 grader i 6-7 minuter (mina som blev så stora fick jag ha inne mycket längre). Lägg på plåt och låt jäsa i kall ugn med en gryta med kokande vatten under i 60-90 minuter
-) En riktigt mörk chokladkaka täckt med en luftig chokladkräm, det kunde ju vara sämre. -). Det här behövs till en kaka som gräddas i 2-liters form. Häll smeten i formen och grädda ca 40-50 minuter
Jag var lite sugen på ett gott bröd att rosta så jag bakade dessa extra goda formbröd. 50 g smör + lite extra till formarna. ca 14 - 15 dl vetemjöl. Sätt in formarna på gallret i den nedre delen av ugnen och grädda bröden i ca 35 - 40 minuter, eller tills de är 98 C inuti. 50 g smör + lite extra till formarna. ca 14 - 15 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.