Kläder ska i första hand vara varma och sköna i vårt mörka kalla klimat. Nästa gång blir det med lite socker i och lite jäst eller bakpulver och framför allt mindre salt
En robust potatis- och ramslökssoppa förkalladagar Robust potatis- och ramslökssoppaDet är inte sällan ramslök kombineras med potatis vid tillagning av ramslökssoppa
Dessutom är det olika vad man tycker om, en del gillar stark mat, andra föredrar mildare. Så var lite försiktig med currypastan i början och smaka av soppan ordentligt
Nu när man börjar få vårkänslor är det mycket roligare att dricka kylda och svalkande drycker. Denna mangoshake är utmärkt när man behöver få sötsuget eller hungern stillad
En middag för trevliga vänner har fått ställas in och en rolig konferens kunde jag inte vara med på. En vegetarisk pastalåda blev det som jag levde på i två dagar och mellan gröt och smörgåsar blev det även potatiskaka med ägg och stekta tomater
Dagens recept har ett par veckor på nacken. Vädret just nu lockar mer till att äta något varmt till fika, men när solen skiner och det är varm och gott är en fruktsallad alltid rätt
God och enkel sallad som görs som den ovanför, men där pumpakärnorna utesluts och salladen garneras med en skvätt hallonvinäger (finns att köpa på ex, ICA och funkar superbra ihop med både vanlig sallad och fruktsallad
Även perfekt att göra storkok av och sedan frysa in portioner fördagar då det blir ont om tid. Värmande grytor tackar jag inte nej till dagar som dessa, speciellt inte det som blir över från dagen innan eftersom grytan smakar ännu mer då
Ta dock inte för mycket mjöl. 5 dl standard mjölk1 ägg1 paket jäst gärna för söta degar1 krm salt 1 pkt saffran175g smör (smält)Ca 2 1/2 dl daddelcremDinkelsikt (tills du får en deg med lagom konsistens)Topping. 1 paket jäst gärna för söta degar
För en extra matig soppa tillsätts kokta bönor eller linser. Hetta upp olja i en kastrull och bryn 1 hackad gul lök och 1 skivad vitlöksklyfta så att det blir mjukt men inte bränns
Gulasch är en rätt jag alltid återkommer till, framför allt på vintern. Det är något så rustikt och underbart med den heta, smakrika gulaschen, den värmer liksom både själ och hjärta
Så finns ju förstås sushi där man inte behöver göra något, bara äta den rå. För att få ordning på smakerna serverar vi gärna kokt fisk med någon form av sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.