Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Så kom då sommaren till oss, äntligen kan man lägga bort vinterjackan som hittills åkt på under de kalla kvällspromenaderna, nu är solstolarna framtagna och avdammade, benen är rakade och bikinin är provad för första gången i år
Torskryggen har fått smak av citronskal och bakas i ugn till 42 grader. Den har fått sällskap av mjäll kokt purjolök och ett mustigt stomp på potatis, persiljerot och blomkål samt en beurre blanc på brynt smör
Även om jag bakar mycket bröd så är det ganska ofta det gapar tomt i brödburken. Jag gillar inte när brödet är torrt så jag brukar dela det och frysa in det så man kan ta upp färskt bröd ofta
Det går snabbt och enkelt att baka Stompa. Är som tunna, mjuka hällakakor som gräddas i stekpanna. Det går också bra att grädda ute över eld på en slät häll
Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 grader). Blanda socker, jäst, hjorthornssalt samt bikarbonat med smör- och mjölkblandningen, rör ut jästen väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.