Servera strömmingsflundrornamedpotatismos, lingon samt ev. Vill du fylla strömmingsflundrorna så blandar eller rör du först mjukt smör med hackad dill till ett dillsmör
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
Slå lagen över de nystekta strömmingsflundrorna som helst ska vara varma eller ljumna. Vänd Strömmingen i grovt rågmjöl som är kryddat med salt och vitpeppar, stek i rikligt med smör på båda sidorna tills de fått vacker färg, lägg i en form
Häll av kokvattnet och mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Blanda den varma Milda/mjölkblandningen med potatisen och vispa kraftigt med elvispen en kort stund så att moset får en luftig konsistens
Servera de nystekta strömmingsflundrornamed ett gott vispat. Börja med att koka ett gott potatismos. potatismos, pepparotscremen och hemkokt lingonsylt
Fyll dem medpotatismos. Pressa potatisen och vispa med elvisp och tillsätt äggula, smör och grädde. Chevrégratinerat potatismos i filodeg passar såväl till fest som till vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.