Bären läggs i en gryta och kokas upp med 500 g strösocker. Lägg hallonen i en stor rostfri bunke. Häll över kallt vatten, vin- eller citronsyra och natriumbensoat
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Strö över bären. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat
Jag hittade faktiskt ursprungsreceptet på baksidan av den senaste Coopbroschyren. Det fanns inte riktigt ork eller tid att fixa någon tårta med massor med lager så det blev en enkel saftig kaka med mandelmassa i toppad med grädde och hallon, blåbär och jordgubbar
Även ekologiska frukter och bär behöver tvättas. Vad vet man om hur frukten och bären kommit från träd och buskar där de har växt till affären där vi köper dem
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.