Jag har aldrig testat att baka surdegsbröd, har aldrig orkat ge mig i kast med att starta upp en surdeg och vänta i flera dagar på att den ska bli redo att använda
Kliade förstås i fingrarna att testa så igår blev det nybakat surdegsbröd till frukost. Häromdagen fick jag hem ett bud från Kungsörnen med deras nya surdegsmix
En underbart saftig fläskkotlett med fin fettkappa från Gotland hittade jag i affären. Osten i paneringen gör att det blir extra gott, jag hade en fin hårdost på komjölk från Jämtland men en pecorino, parmiggiano eller svecia skulle också funka
[Annons]Surdegsbröd. recept och tips från en hemmabagare går att köpa på Adlibris . Nu har jag bakat alla 23 recept i boken Surdegsbröd av Martin Johansson (som har bloggen Pain de Martin), och jag tycker därför att jag har nog kött på benen för att ge ett utlåtande om boken
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.