Rensa och tvätta musslorna och kasta de som inte är hela och stängda. Häll på vinet och låt koka upp. Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills alla musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop 2 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft
Värm en djupbottnad kastrull med olja. När vätskan från koket till mestadels är borta och risotton börjar bli som krämig, men något vattnig, tillsätt den stekta svampen och blanda ned parmesanostoch ärtor
Jag valde en enkel traditionell variant medvitt vin (fast det blev en ljus rosé som var öppnad. När jag såg fina nät med kravmärkta blåmusslor i stora affären häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa hem dem, trots att mannen är skaldjursallergiker
Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält
Blanda surdegen med resten avingredienserna. hyvlad parmesanost. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmedparmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.