Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Dela äggen i halvor och lägg på ett fat. Dela blogginlägget. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Del upp laxen i mindre bitar och lägg ut dem uppe på salladen. IngredienserEn bit färsk lax, som grillas2 skivor chèvreHallonbalsamico (den sorten som är lite segare, mer som en sirap)Vinegrette på oliolja, balsamvinäger, vitlök, salt och pepparBlandad grön sallad efter tycke och smakKanderade pecannötter (hetta upp en stekpanna, lägg i nötter och lite socker och vatten, låt smälta ihop, ta upp och fördela ut på bakplåtspapper, låt svalna)1 granatäpple Jag tycker det är trevligt att servera den här rätten på ett stort fat. 1 granatäpple J
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt 11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. 1. Tag upp degen på mjölat bord, dela i 24 delar. 10. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Dela paprika och squash i mindre bitar och lägg ner i soppan. Dela på. 9 Februari 2016 /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Tillsätt kryddorna och och låt sjuda 10-15 min. Låt sjuda 10 min till. 1 lök. 1 tsk timjan. 1/2 squash. 1 b vita bönor
från Västerbotten" för att den innehåller västerbottensost. Matjessilltårta från Västerbotten ca 10 bitar. 1 liten bit purjolök. 1 dl kesella. 1 knippe finhackad dill. ca 1 krm peppar. Tårtan passar jättebra att förbereda 1-2 dagar innan servering. 1 liten bit purjolök. 1 dl kesella. 1 knippe finhackad dill. ca 1 krm peppar
Dom absoluta favoriterna kommer från walkers. Shortbread175 gram smör rumsvarmt50 gram florsocker175 gram vetemjöl50 gram maisenamjöl1/4 tsk saltarbeta samman allt till en deg och rulla till en rulle och plasta in och lägg i kylen över natten. Skär 0,5 cm tjocka skivor och delarundeln på mitten så att det blir en halvmåne. Bakas 175 grader i ca 15 minuter tills dom fått lite färg i kanterna Jag har nog blivit äldre plötsligt ser jag allt i färg. 175 gram smör rumsvarmt. 175 gram vetemjöl. 1/4 tsk salta. 175 grader. ca 15 minuter till
Fördela musslor och räkor över och runt om. Låt fisken sjuda 10-12 minuter. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 1 pkt sparris. 1 st musslor. 10. 1 st fiskbuljongtärning. 1
1,3 kg högrev. 11/2 tsk dragon. 2 krm svartpeppar. 1 gul paprika. 1 dl syltlök. 1 dl persilja. Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar
Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. 1 tsk flingsalt. 5 dl vetemjöl special 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 2 dl vatten, ljummet Olja, eller smör till stekning
Fördela musslor och räkor över och runt om. Låt fisken sjuda 10-12 minuter. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. 1 pkt sparris. 1 st musslor. 10. 1 st fiskbuljongtärning. 1. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning. 3 msk vetemjöl 10. 5 dl mellangrädde 2 dl vatten 25 g smör eller margarin 1 st fiskbuljongtärning 2 msk hackad persilja Gratinering. 1
Lägg på ett lock och dra av kastrullen från värmen. Normalt sett tar detta ca 1,5-2 timmar, så ta med en god bok att läsa medan du rör om. Sluta omröringen när blandningen börjar skära sig (vid ca 91-93 grader). 1 l gammeldags filmjölk. 12 ägg
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.